Unu haşereden korumak çok kolay! Top yapıp çuvala atın, aylarca koruyacak

Geçmişte, un çuvallarının içine kaşık yerine demir çiviler koyulur ve bu sayede iki önemli amaca ulaşılmış olurdu. Bunlardan biri unun nemlenmesini önlemek, diğeri ise unu korumaktı. Demir çiviler, unun içinde bulunan fazla nemi çekerek küflenmeyi ve topaklanmayı engellemenin yanında, onu böceklerden de korurdu!

Una metal koymanın diğer bir amacı olan böcekleri engellemek ise pas etkisiyle sağlanıyordu. Böylece un, elenip kullanılmadan önce içindeki paslı çiviler çıkarılıyor ve un temizlenmiş oluyordu.

Günümüzde bu yöntem yaygın olarak kullanılmasa da, bazı aşçılar hala paslanmaz çelik kaşıkları un torbasına yerleştirmeyi seçiyor. Özellikle de minik un böceklerini çuvaldan uzak tutmak için. Peki bu yöntem nasıl uygulanıyor?

İDEAL YAŞAM ALANI!

Ununuz böceklendiyse endişelenmeyin. Tamamını çöpe dökmeden böceklerden kurtulmak mümkün. Un böceklenmesinin nedenleri arasında nem, sıcaklık ve depolama koşullarının uygun olmaması vardır. Bu faktörleri ortadan kaldırdığınız halde un yine de böcekleniyorsa, unun içinde bulunan yumuşak ve besleyici ortam böcekler için hala ideal demektir. Ancak bunun da bir çözümü var, hem de tek bir hareketle!

KAŞIK UNU NASIL KORUYOR?

Un torbasına yerleştirilen metal kaşık veya çatalın, zararlı böcekleri uzaklaştırdığı onca yıldır uygulanan bir yöntem. Bu yöntemi deneyenler, metalin yaydığı hafif kokunun güve, tatarcık gibi böceklerin üremesini engellediğini söylüyor.

Günümüzde buna alternatif olarak alüminyum folyo da kullanılabiliyor. Küçük bir parça folyoyu yuvarlayarak top haline getirin ve unun içine koyun. Tıpkı metal kaşık ve çivilerde olduğu gibi böceklerin undan uzak durduğunu göreceksiniz.

Related Posts

Her iki haneye bir leylek düşüyor: Yaren’in köyünden 8 kat fazla yuva bulunuyor

Kuş varlığı ve çeşitliliği açısından Avrupa ve Ortadoğu’nun önemli sulak alanlarından biri olan Ulubat Gölü, civarında bulunan yerleşim birimlerindeki leylek yuvalarıyla da tanınıyor. Özellikle Nilüfer ilçesinin göle kıyısı olan Gölyazı ve Karacabey …

Fethiye’de Sude’yi hayattan koparan kaza

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, devrilen motosikletteki Sude Koyuncu öldü, sürücü Soner Kütahya yaralandı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 346 kişi gözaltına alındı

“Siber Suçlarla Mücadele” kapsamında son bir haftada 346 kişi gözaltına alındı.

Hastaneye gidecekler dikkat! Hekimler grev kararı aldı

Kamuda görev yapan diş hekimleri, artan iş yükü, düşük ücretler ve sağlıkta şiddet başta olmak üzere birçok soruna dikkat çekmek amacıyla 31 Temmuz–1 Ağustos tarihlerinde iş bırakacak.

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.