Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Şeker-İş Sendikası’ndan Kamu Özelleştirmesi Eleştirisi

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş), Ankara’da düzenlenen 23. Olağan Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Türk-İş’e bağlı sendikaların başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen kurulda divan başkanlığına Nazmi Irgat seçildi. Açılış konuşmasını yapan Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, kamunun elinden alınan üretim kapasitesine dikkat çekti:

  • “Kamunun hakkı olan 70 bin tondan fazla üretim, göz göre göre elinden alındı. Bu kota peşkeşine karşı Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’a taşıdığımız sürecin takipçisiyiz.”

“Şeker Silah Gibidir, Özelleştirme Ülkeye İhanettir”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı verdikleri mücadeleyi hatırlatarak, kürsüde şunları söyledi:

  • “Son 22 senedir her yerde söyledik: Şeker silah gibidir. Bu fabrikalar özelleştirilmesin. Bize deli muamelesi yaptılar. Şimdi geldiğimiz noktada haklı çıktığımızı herkes görüyor.”

Covid-19 sürecinde şeker fabrikalarının kritik önemini vurgulayan Atalay, hükümete seslenerek şunları dile getirdi:

  • “Özelleştirin bakalım, yapabilir misiniz? Yapamazsınız. Bir kamyon bürokrat çırpındı, ‘Yapmayın’ dedi. Dinlemediniz. O fabrikaları iyi yöneten de kötü yöneten de olur ama bu ülkenin malını çalanın Allah belasını versin.”

“Bizi Maraba Gibi Görüyorlar”

Atalay, sendikal örgütlenme ve işçi mücadelesi konularına da değinerek, iktidarın işçileri “oy deposu” olarak gördüğünü belirtti:

  • “Bu ülkede 4 bin 200 kişi her gün hayatını kaybediyor. Biz bu gerçeği biliyoruz. Bizi maraba gibi görmeye devam ediyorlar çünkü işçi ses etmiyor. Biz bu ülkenin yüzde 60’ıyız ama emeğin hakkı hâlâ verilmiyor.”

Sendika üyelerine seslenen Atalay, seçim sürecinde kendi temsilcilerine sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

  • “Seçtiğiniz temsilcinin arkasında durun. Siyasiye değil, kendi seçtiğinize destek olun. Aksi halde bizi yine köle yerine koyarlar.”

“Şimşek’e Anlatacak Bir Derdim Yok, Çünkü Anlamaz”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e gönderme yapan Atalay, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek şunları ifade etti:

  • “Ben dertliyim ama Şimşek’e anlatacak durumum yok. Çünkü anlamaz. Çalışanın derdini anlayan bir ekonomi yönetimi yok.”

Related Posts

Son dakika… Fed faiz kararını açıkladı – 18 Haziran 2025

Son dakika haberi… ABD Merkez Bankası Fed, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu. Fed2in kararı sonrası piyasalarda neler yaşandı? altın ve dolarda son durum ne? İşte detaylar…

Borsa günü nasıl tamamladı? (18 Haziran 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 143,46 puan azalırken, toplam işlem hacmi 84,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,30, holding endeksi yüzde 1,86 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,84 ile finansal …

Leonardo Başkanı Pontecorvo’dan Baykar açıklaması: Olağanüstü bir ürün geliştireceğiz!

İtalya’nın önde gelen havacılık ve savunma sanayisi şirketi Leonardo’nun Başkanı Stefano Pontecorvo, Baykar’la ortak girişimleri LBA Systems’e ilişkin, “Baykar’ın bizi stratejik ortak olarak seçmesinden büyük gurur duyuyoruz. Baykar harika bir şirket, muhtemelen dünyanın en iyisi.” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay’dan kamu işçisinin zam görüşmelerine ilişkin açıklama

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay’dan kamu işçisinin zam görüşmelerine dair kritik açıklamalarda bulundu. Atalay, “Bir an evvel kamu sözleşmelerini ülke gündeminden çıkarsınlar.” dedi.

Fabrikadaki su doğaya dönüyor

PepsiCo Türkiye, “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı operasyonel suyu havzalara geri kazandırmak için çalışıyor.

Devlet desteğiyle üretime başlayan hemofili hastası girişimci siparişlere yetişemiyor!

Van’ın Gevaş ilçesinde devlet desteğinden faydalanarak 91 kovanla arıcılığa başlayan hemofili hastası 31 yaşındaki Fatih Can, 2 yılda kovan sayısını 150’ye çıkarmasına rağmen siparişlere yetişmekte zorlanıyor.