Dünya Parkinson Günü’nde Farkındalık Programı

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Parkinson Programı Düzenlendi

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dünya Parkinson Günü etkinlikleri kapsamında önemli bir program düzenledi. Programda, Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel, Türkiye genelinde 150 bin ile 200 bin arasında Parkinson hastası olduğunu vurguladı.

Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen programa Başhekim Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay, hastane yönetimi, nöroloji hekimleri, sağlık çalışanları ve hasta yakınları katılım gösterdi. Programda, Parkinson hastalığının belirtileri, risk faktörleri ve tedavi yöntemleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler sunuldu.

Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel program sırasında yaptığı konuşmada, Parkinson hastalığının santral sinir sistemine bağlı dopaminerjik nöron kaybıyla seyreden bir hastalık olduğunu belirtti. Hastalığın dünya genelinde birçok insanı etkileyen önemli bir hastalık olduğunu vurgulayan Pekel, ülkemizde de 150 bin ile 200 bin arasında Parkinson hastası olduğunun tahmin edildiğini dile getirdi.

Doç. Dr. Pekel ayrıca hastalığın belirtileri arasında ellerde titreme, hareketlerde yavaşlama, yürüyüş bozuklukları, denge problemleri ve düşmelerin olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra hastalığın motor semptomlarıyla birlikte uyku bozuklukları, depresyon ve anksiyete gibi belirtilerin de görülebileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Pekel, hastaların çaresiz olmadığını ve Parkinson hastalığı için birçok tedavi seçeneğinin bulunduğunu belirtti. İlaç tedavilerinin yanı sıra beyin pili ameliyatı, iğne tedavisi ve bağırsak pili ameliyatı gibi ileri evre tedavilerin de hastalara sunulduğunu söyledi.

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Demet Yıldız, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2018 yılından bu yana başarılı bir şekilde Derin Beyin Stimülasyonu ameliyatının uygulandığını ve davranış bozukluğu olan hastaların değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca ileri evre tedavi yöntemlerinin hastalara uygulandığını ve hasta başvurularının kabul edildiğini paylaştı.

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Sinay Önen ise katılımcılara hastalığa bağlı ruhsal belirtiler hakkında önemli bilgiler aktardı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Bakanlık açıkladı: 5 milyon kişinin yüzde 35’i fazla kilolu

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının altıncı haftası sonunda 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, yaklaşık yüzde 35’inin fazla kilolu ve yüzde 26’sının obez aralığında olduğunu açıkladı.

Oldukça zararsız görünen bu belirti karaciğerin aslında tehlikede olduğunu bağırıyor!

Son yıllarda dünya genelinde hem alkole bağlı hem de alkole bağlı olmayan karaciğer hastalıklarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. En yaygın ve çoğu kişinin göz ardı ettiği ilk uyarı ise: vücutta su tutulması.

Türkiye şişmanlıyor mu? 3,5 milyon kişilik ölçümden çarpıcı sonuçlar

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hayata geçirdiği ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının ilk 5 haftasında ölçüm yapılan 3 milyon 572 bin 436 kişiden 2 milyon 221 bin 201 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktı. Ölçüm yapılanların yaklaşık yüzde 5’inin ‘zayıf’, yüzde 32’sinin ‘normal’, yüzde 35’inin fazla kilolu, yüzde 28’inin ‘obez’ aralığında olduğu; erkeklerde ‘fazla kiloluluk’, kadınlarda ise ‘obezite’ oranının fazla olduğu belirlendi.